Najbolji prijatelji?

Užas u Hrvatskoj: Preminuo 16-godišnjak, uhićen 17-godišnjak

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji.hr, lisice na ruke policija je sat vremena nakon događaja stavila 17-godišnjem prijatelju pokojnog.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 05. 2023. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koprivničko-križevačka policija izvijestila je u nedjelju ujutro da je uhitila jednu osobu nakon smrti 16-godišnjaka u ugostiteljskom objektu u Kostanjevcu Riječkom.

U nedjelju oko 1:23 sati policija je postupala po dojavi Hitne medicinske pomoći Križevci da pružaju liječničku pomoć 16-godišnjaku u ugostiteljskom objektu u Kostanjevcu Riječkom.

Mladić je nakon pružene liječničke pomoći naknadno umro, piše Hina. 

Policija je izvijestila da je uhićena jedna osoba te se provodi kriminalističko istraživanje na okolnosti događaja.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji.hr, lisice na ruke policija je sat vremena nakon događaja stavila 17-godišnjem prijatelju pokojnog koji je, kako nam kažu upućeni u problematiku, bio pod vidnim utjecajem alkohola.

"Njih dvojica su kao prst i nokat bili. Pa nam je samim time ovo sve još teže palo", dodaje naš sugovornik.

Jedan udarac u prsa

U kući pokojnog tinejdžera vlada neopisiva tuga. Roditelji 16-godišnjaka zaprimili su u 1:15 sati poziv koji niti jedan roditelj ne želi primiti.

Kako doznajemo, pokojni i uhićeni bili su na proslavi 18. rođendana jedne djevojke. Riječ je o prostoru uz lokal Joker u Kostanjevcu Riječkom nadomak Križevaca koji se inače iznajmljuje za zabave.

Netom prije odlaska na party, dvojica nerazdvojnih prijatelja bili su u Jokeru na kavi jer to je mjesto u koje ionako svakodnevno svraćaju te su prijatelji s kćeri vlasnika lokala.

No oko 1:10 sati njih dvojica su bila u vanjskom dijelu dvorišta, kraj tobogana, točnije, neka dva metra od ulaza. Porječkali su se bez povišenih tonova oko neke banalne stvari te je 17-godišnjak zadao jedan udarac u prsa 16-godišnjaku koji je s odmakom od dvedesetak sekundi, pao na tlo.

"Bio je to jedan jedini udarac u prsa. Kiša je padala pa su zvali 16-godišnjakovu majku da donese deku, da ga pokriju dok ne dođe Hitna. Majka je doslovno doletjela u totalnom šoku i, ne mogu vam opisati te trenutke neizvjesnosti dok gleda sina kako se gubi sve do dolaska Hitne", rekla je sugovornica za Jutarnji.hr

Svi su mislili da će, kad-tad, 16-godišnjak ustati, pridići se, reći nešto.

Vlasnik lokala te ujedno i prostora uz sam lokal u kojem se organiziraju proslave, plakao je kao kišna godina kad smo mu prišli. Ne može vjerovati da pokojnog mladića više nema, da se dogodila takva tragedija.

"Zamislite, pošaljete dijete na rođendan pa dobijete poziv da je mrtvo. Bio je jako drago dijete, jako dobar s mojom kćeri, puno su se svi družili. Bio je sportski tip, živio zdrav život, bio je dobar učenik i mjesto ga je voljelo", rekao je kratko vlasnik lokala.

Kopirati
Drag cursor here to close