Napad nožem

Zbog brutalnog ubojstva majke i četvero djece uhićen otac

Lokalni tužitelj Jean-Baptiste Bladier rekao je da su majka i dvije kćeri izbodene toliko puta da je nemoguće utvrditi broj ubodnih rana.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 12. 2023. u 15:08 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska policija uhitila je muškarca osumnjičenog za ubojstvo supruge i četvero djece u napadu nožem ujutro na Božić, rekao je javni tužitelj.

Njihova tijela pronađena su u ponedjeljak navečer u krvavom stanu u gradu Meauxu, 40 kilometara sjeveroistočno od Pariza. Djeca su bila u dobi od devet mjeseci do 10 godina. Susjedi su rekli istražiteljima da su čuli krikove u ranim jutarnjim satima Božića. Do uzbune je došlo kasnije tijekom dana, nakon što nisu uspjeli dobiti nikakav odgovor od obitelji.

Lokalni tužitelj Jean-Baptiste Bladier rekao je da su majka i dvije kćeri izbodene toliko puta da je nemoguće utvrditi broj ubodnih rana. Čini se da su dva mlađa sina umrla od gušenja ili utapanja.

Za jezivo ubojstvo osumnjičen je suprug i otac, uhićen je

Policija je privela 33-godišnjeg oca djece u ponedjeljak navečer u obližnjem gradu Sevranu. Osumnjičenik je trenutno hospitaliziran u ustanovi u Seine-Saint-Denisu pod policijskim nadzorom jer je ozlijeđen tijekom bijega, rekao je tužitelj. Još nije ispitan, no prema prvim izjavama nakon uhićenja rekao je da zna zašto je uhićen.

33-godišnji muškarac, rođen u Colombesu, po struci je vodoinstalater i od ranije je poznat policiji po djelima obiteljskog nasilja i ozbiljnim psihijatrijskim poremećajima, naznačeno je tijekom konferencije za novinare koju je jutros držao tužitelj Meauxa Jean-Baptiste Bladier.

Istražitelji su u obiteljskom stanu pronašli medicinsku dokumentaciju i recepte za antidepresive, rekao je tužitelj.

Suprugu napao nožem još 2019., slučaj odbačen zbog njegovog mentalnog zdravlja

Nema kazneni dosje, ali se protiv njega vodi postupak zbog "nasilja nožem" prema supruzi. To se dogodilo 2019. godine, ukazao je tužitelj.

Na saslušanju u studenom 2019. žrtva je odbila podnijeti tužbu. Ona je "spomenula dugogodišnje depresivno stanje svog partnera" koji je, prema njezinim riječima, "prije nekog vremena prestao s liječenjem" i tvrdila da je dobila "samo šamar". Postupak je obustavljen nakon što je muškarac proglašen neuračunljivim zbog mentalne zaostalosti.

Prijeti mu i doživotni zatvor

Tužitelj je otvorio istragu o ubojstvima. Otvorena je istraga "zbog namjernog ubojstva maloljetnika mlađih od 15 godina i namjernog ubojstva od strane bračnog druga".

"Zapriječena kazna je doživotni zatvor", precizira Jean-Baptiste Bladier. Ali psihološki presedani mogu sugerirati promjenu ili ukidanje nečijeg razlučivanja. U ovom prvom slučaju, "kazna bi bila 30 godina". U drugom slučaju, "postojao bi proceduralni put za naređivanje sigurnosnih mjera", ukazuje javni tužitelj Meauxa.

Kopirati
Drag cursor here to close