Kakav lik

Uskoplje: Vlasnik automobila priznao da je sam pisao grafite, a lagao pred kamerama

Federalna televizija objavila je kako je počinitelj jedan od vlasnika objekata Adis Pokvić te da je počinjenje djela u cijelosti priznao, a pronađeni su i materijalni dokazi.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 08. 2019. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona u suradnji s policijskim službenicima Federalne uprave policije su radeći na otkrivanju izvršitelja prijavljenog krivičnog djela Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, došli do saznanja da je u pitanju lažno prijavljivanje u vezi s navedenim krivičnim djelom.

Kako piše u priopćenju, opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećene osobe A.P. rođen 1987.godine, da je isti počinio radnje koje su okarakterizirane kao djelo Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

  

''Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu 'Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti' iz člana 163 stav 1. KZFBiH'', priopćeno je iz MUP-a.

Federalna televizija objavila je kako je počinitelj jedan od vlasnika objekata Adis Pokvić te da je počinjenje djela u cijelosti priznao, a pronađeni su i materijalni dokazi.

Pokviću će se na teret staviti i lažno prijavljivanje za koje je zaprijećena kazna do 6 mjeseci zatvora, a očekivati je i da, bez obzira što je sam ispisao grafite, da će odgovarati i za krivično djelo izazivanje međunacionalne netrpeljivosti za koje je propisana petogodišnja zatvorska kazna.

 

Pokvić je inače i sam davao izjavu za televiziju u kojoj je rekao kako je otišao u Austriju raditi te da je došao doma na odmor. Poručio je kako je potez kukavički.

Kopirati
Drag cursor here to close