Za veću sigurnost

BiH: Uništit će se 2.490 komada oružja

Za veću sigurnost svih građanki i građana - akcija uništavanja prikupljenog i zaplijenjenog oružja
Vijesti / Crna Kronika | 18. 11. 2022. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uništavanje 2.490 komada prikupljenih i zaplijenjenih pušaka, pištolja i komada dijelova oružja i prateće opreme će biti organizirano u ponedjeljak 21. studenog 2022. godine na lokaciji Željezare Ilijaš.

Akciju uništavanja organiziraju Koordinacijski odbor za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini u suradnji s Europskom unijom u BiH, Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Centrom za kontrolu malokalibarskog i lakog naoružanja u istočnoj i jugoistočnoj Europi (SEESAC).

Medijima će biti omogućeno da snime proces uništavanja oružja i izjave učesnika u krugu Željezare Ilijaš, Bosanski put 215, Ilijaš, u ponedjeljak 21. studenog 2022. godine s početkom od 12:15 sati.

Medijima će se obratiti, Ermin Pešto, predsjedavajući Koordinacijskog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini, Karel Lizerot, šef Sekcije operacija za pravosuđe i unutarnje poslove, migracije i reformu javne uprave, Delegacija Europske unije u BiH
Stephen Kinloch Pichat, v.d. rezidentni predstavnik Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Ovom akcijom se zajednički želi skrenuti pažnja na opasnosti koju višak oružja, kao i slabo osigurano i nezakonito posjedovano oružje, predstavljaju za svakodnevnu sigurnost i sigurnost svih građanki i građana. U jugoistočnoj Europi problem cirkulacije i proliferacije malog oružja i lakog naoružanja ne poznaje granice i kao takav zahtijeva zajednički odgovor na regionalnom nivou.

Kopirati
Drag cursor here to close