Akcija SIPA-e

Dvije osobe 'pale' zbog krijumčarenja ljudi

Pretresi su izvršeni u cilju dokumentiranja krivičnog djela "Krijumčarenje ljudi" iz člana 189. stav (3) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 02. 2022. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije "Džek" na području Zvornika i Milića, izvršili pretrese stambenih i pomoćnih objekta i pokretnih stvari, na dvije lokacije, kada su slobode lišene dvije osbe.

Pretresi su izvršeni u cilju dokumentiranja krivičnog djela "Krijumčarenje ljudi" iz člana 189. stav (3) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, prenosi "Avaz". 

Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno navedeno krivično djelo.

Osobe lišene slobode će tijekom dana biti provedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog te će po okončanju navedenih radnji biti predana u nadležnost Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti su realizirane po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine a u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close