Akcija "Pills"

Ulov SIPA-e: Šest osoba, gotovo 38.000 KM i pištolj

U operativnoj akciji "Pills" policijski službenici SIPA-e su prilikom pretresa otkrili i privremeno oduzeli 15.635 eura i 7.040 KM, jedan pištolj, šest mobilnih telefona te veću količinu preparata odnosno lijekova.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 12. 2021. u 14:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u srijedu su realizirali pretrese na osam lokacija na području Sarajeva, Maglaja i Bijeljine zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe suprotno odredbama Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima stavila u promet lijekove koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet u Bosni i Hercegovini.

Prema čemu je počinjeno krivično djelo "Nedopuštena trgovina" u vezi s krivičnim djelom "Suizvršiteljstvo", propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

U operativnoj akciji "Pills" policijski službenici SIPA-e su prilikom pretresa otkrili i privremeno oduzeli 15.635 eura i 7.040 KM, jedan pištolj, šest mobilnih telefona te veću količinu preparata odnosno lijekova koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet u Bosni i Hercegovini.

Slobode je lišeno šest osoba koje će biti provedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, nakon čega će biti predani u daljnju nadležnost postupajućim tužiteljima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close