Zloupotreba položaja

Uhićeni policajci u BiH: Jedan naplatio kaznu na licu mjesta, drugi imao plastični pištolj

"Policijski službenik Ž.K. je u vrijeme činjenja djela bio van službe. Protiv policijskog službenika doneseno je rješenje o suspenziji", navedeno je u priopćenju.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 09. 2021. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Policijske uprave (PU) Banja Luka lišili su slobode dva policijska službenika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske - PU Banja Luka u okviru mjera usmjerenih na sprečavanje koruptivnih kaznenih  djela i zloupotrebe službenog položaja u vlastitim redovima, priopćeno je danas iz ove policijske uprave.

Riječ je o osobi čiji su inicijala Ž.K. iz Kneževa zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo kazneno djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i osobi V.K. iz Banja Luke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo kazneno djelo lažno predstavljanje.

Ž.K. iz Kneževa sumnjiči se da je u četvrtak, 9. rujna, oko 18 sati zaustavio vozilo u Ulici braće Pantića u Banja Luci u službenoj uniformi, te vozaču zbog učinjenih prekršaja na licu mjesta naplatio novčanu kaznu.

"Policijski službenik Ž.K. je u vrijeme činjenja djela bio van službe. Protiv policijskog službenika doneseno je rješenje o suspenziji", navedeno je u priopćenju.

U okviru navedenih aktivnosti policijski službenici su u petak, 10. rujna, u Ulici Kordunaška u Banja Luci uočili policijskog službenika V.K., a koji je od ranije suspendiran iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, u službenoj uniformi, kako zaustavlja vozila.

"Od V.K. oduzet je plastični pištolj, metalna stop tablica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog kaznenog djela", navedeno je u priopćenju.

Protiv oba policijska službenika podneseni su zahtjevi za pokretanje unutrašnjeg postupka.

O svim mjerama i radnjama u okviru ovog predmeta obaviješteno je Okružno javno tužiteljstvo Banjaluka i Republičko javno tužiteljstvo.

PU Banja Luka priopćila je da će i u narednom periodu nastaviti sa navedenim aktivnostima, te pozvala građane da sve vidove nezakonitog i neprofesionalnog postupanja policijskih službenika prijave na besplatan broj telefona 122.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je ranije povodom uhućenja tri policijska inspektora da će se MUP obračunati i očistiti svoje redove od nečasnih policajaca i da niko neće biti zaštićen od odgovornosti zato što nosi značku i uniformu.

On je tada poručio građanima da se tim primjerom dokazuje da policija Republike Srpske ima dovoljno snage i ogroman broj poštenih i hrabrih policajaca koji su spremni da očiste svoje redove od pokvarenih i korumpiranih i da će to nastaviti da rade bez obzira koliko bilo bolno i teško jer je povjerenje i sigurnost građana iznad bilo kog pojedinca a naročito sigurnost Republike Srpske koju mora garantirati MUP.

 

Kopirati
Drag cursor here to close