Dogovorena suradnja

Policajci iz HBŽ-a ići će na izobrazbu u MUP RH

Kroz buduću zajedničku suradnju biti će razmijenjena iskustva koja se odnose na osiguranje javnih okupljanja, rad policije u zajednici kao i iskustva u radu Vijeća za prevenciju kriminaliteta na razini lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj.
Vijesti / Flash | 03. 09. 2021. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Policajci iz HBŽ-a ići će na izobrazbu u MUP RH

U Livnu je u četvrtak održan sastanak predstavnika MUP-a Hercegbosanske županije i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Sukladno Sporazumu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o policijskoj suradnji u borbi protiv prekograničnog kriminaliteta, razgovaralo se o trenutnim sigurnosnim izazovima kroz migrantsku krizu, razmijenjene su informacije od zajedničkog interesa, a također, pored navedenoga dogovoreno je i upućivanje djelatnika MUP-a HBŽ na izobrazbu u ustrojbene jedinice MUP-a Republike Hrvatske.

Kroz buduću zajedničku suradnju biti će razmijenjena iskustva koja se odnose na osiguranje javnih okupljanja, rad policije u zajednici kao i iskustva u radu Vijeća za prevenciju kriminaliteta na razini lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Sastanku su nazočili županijski ministar unutarnjih poslova Mario Lovrić, ravnatelj policije Ilija Jakić i načelnik Sektora uniformirane policije gospodin Marijo Pavlinović. Uime MUP-a Republike Hrvatske izaslanstvo je predvodio načelnik Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić i voditelj Odjela kriminalističke tehnike Bože Đerek.

Kopirati
Drag cursor here to close