Velika akcija

Uhićene tri osobe: Pronađena plantaža konoplje u minskom polju, oduzet novac i oružje

Vijesti / Crna Kronika | 26. 09. 2013. u 14:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjih mjesec dana finalizirana je višemjesečna akcija Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga na području cijele županije.

Akcija u kojoj je sudjelovalo više službenika Sektora krim policije i policijskih stanica Gornji Vakuf i Fojnica, rezultirala je lišenjem slobode tri osobe i zapljenom veće količine opojne droge i novca koji potiče od prodaje droge. Također, oduzeta je i značajna količina oružja i streljiva, priopćeno je iz Ureda policijskog komesara MUP-a SBŽ-a.

U početku akcije pronađena je plantaža od 270 stabljika indijske konoplje, koja je bila skrivena u minskom polju u okolini Gornjeg Vakufa. Kao osumnjičeni za ovo kazneno djelo slobode je lišen I.J. rođen 1987. godine u Bugojnu, nastanjen u Gornjem Vakufu.

Akcija je nastavljena u Fojnici, gdje je slobode lišen E.Č. rođen 1979. godine iz Fojnice. Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, pronađeno je oko 100 grama opojne droge speed, oko 30 grama opojne droge Skunk, precizna vaga za mjerenje i drugi materijal za rasparčavanje i prodaju opojne droge, te oko 1000 KM koje potiču od prodaje droge, mobiteli i drugi predmeti.

Na osnovu informacija dobijenih tijekom istrage, akcija je 25. rujna nastavljena na području Gornjeg Vakufa, gdje je slobode lišen D.B. rođen 1968. godine iz Gornjeg Vakufa. Pretresom objekata i vozila koje koristi osumnjičeni pronađeno je 11 pušaka, 4 pištolja, oko 3000 komada streljiva raznog kalibra, te oko jedan kilogram zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuana.

Svi osumnjičeni su uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predati Županijskom tužiteljstvu Travnik na dalje postupanje. Realizacijom ove akcije prikupljena su saznanja koja će u narednim danima omugućiti nastavak akcije, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close