Zbog droge

Uhićena jedna osoba u policijskoj akciji u prihvatnom centru

U prihvatnom centru ''Blažuj'' uhićena je jedna osoba zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga,
Vijesti / Crna Kronika | 08. 02. 2024. u 09:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo tijekom noći proveli su operativnu akciju "Blažuj III", gdje su pod nadzorom tužitelja Županijskog tužiteljstva  Kantona Sarajevo i uz naredbu Općinskog suda u Sarajevu izvršili pretres Privremeno prihvatnog centra Blažuj u ulici Kamenolom, Općina Ilidža.

''Akcija je izvedena s ciljem pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika i drugih predmeta koji mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika Centra, ili potiču iz izvršenja krivičnih djela'' - potvrdila je Feni glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić.

Istaknula je da je pretresom obuhvaćeno ukupno 496 osoba.

''Muškarac inicijala A.J. rođen 1998. godine u Alžiru slobode je lišen zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, kod kojeg je pronađena jedna pvc kesa sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Osumnjičeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS'' - kazala je Novalić.

Dodala je da je prilikom pretresa objekta pronađena i torbica u kojoj se nalazilo 38 paketića sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Također pronađeni su i oduzeti predmeti drvene palice i sl. koji mogu ugroziti sigurnost korisnika i uposlenika Centra i biti iskorišteni za nanošenje tjelesnih ozljeda - kazala je Novalić.

Kopirati
Drag cursor here to close