Krijumčarenje, migranti, dorga, oružje

Racija - 300 policajaca u prihvatnom centru Blažuj

Racija u Privremenom prihvatnom centru Blažuj    
Vijesti / Crna Kronika | 23. 10. 2023. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog sumnje u krijumčarenje migranata koji nelegalno borave u BiH, sumnje u posjedovanje nelegalnog oružja i narkotika, preko 300 policijskih službenika vrši pretres u Privremenom prihvatnom centru Blažuj.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su danas u suradnji sa policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, te Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, započeli združenu kriminalističko-taktičku radnju 'racija', na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Blažuj, priopćeno je iz SIPA-e.

U raciji je angažirano oko 300 policijskih službenika iz naprijed navedenih policijskih tijela.

U raciji je izvršeno privremeno ograničenje slobode kretanja unutar Centra, te pregled osoba, stvari i prostorija u cilju pronalaska osoba koji tu nelegalno borave kao i pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika, i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela ili mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika Centra.

Racija je izvršena i zbog identifikacije organizatora krivičnih djela ''Organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata'', iz člana 189a. KZ BiH i kaznenim djelom 'Krijumčarenje ljudi', iz člana 189. KZ BiH, kao i drugih krivičnih djela.

Više informacija, SIPA je najavila po okončanju aktivnosti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close