Lažno prijavljivanje

Uhićena inspektorica SIPA-e zbog lažnog prijavljivanja

Vijesti / Crna Kronika | 25. 03. 2016. u 08:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine slobode je lišena inspektorica Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), što je kako se navodi iz Tužiteljstva BiH dokaz njihove odlučne borbe kao i SIPA protiv nezakonitosti u agencijama za provođenje zakona, javlja Agencija Anadolija.

Naime, postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski službenici SIPA, lišili su slobode Dženanu O. (1978.), uposlenu u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu SIPA, u činu višeg inspektora u Odsjeku za ratne zločine.

Navedena je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičena je za kazneno djelo lažnog prijavljivanja. U okviru istrage, prikupljeni su dokazi da je osumnjičena lažno prijavila tužitelja Tužiteljstva BiH i svog kolegu inspektora u SIPA za uzimanje mita.

Provedenom istragom prikupljeni su dokazi da je osumnjičena, poslala lažnu anonimnu prijavu, kojom je htjela nanijeti štetu svojim kolegama, kao i predmetu za ratne zločine na kojem rade.

Ova akcija Tužiteljstva BiH i SIPA-e, pokazuje odlučnost institucija da se suprostave bilo kakvim nezakonitostima i zloupotrebama u policijskim agencijama.

Osumnjičena će tijekom dana biti predana postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH, koji će ispitati osumnjičenu, te nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u četvrtak su poduzimali određene aktivnosti na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva s ciljem dokumentiranja kaznenog djela iz člana 234. KZ BiH 'Lažno prijavljivanje'.

"Druge informacije u ovoj fazi ne možemo iznositi u javnost u cilju zaštite interesa dalje istrage, te vas molimo za razumijevanje", navodi se u priopćenju SIPA-e.

 

Kopirati
Drag cursor here to close