Bljesak.info podcast

Vukanović: RS se ne može nikako odcijepiti; to ne podržava ni Srbija ni Rusija

''Da znate da to ne podržava ni Rusija, ni Srbija, a to je nemoguće i jer je RS prekinuta kod Brčkog i to dokumentom koji je potpisao upravo Dodik'', naveo je Vukanović.
Vijesti / Politika | 16. 01. 2024. u 20:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Republika Srpska se ne može odcijepiti'', rekao je jasno gostujuću u live podcastu portala Bljesak.info zastupnik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović.

''Ne treba dizati emocije, isto tako ne treba dirati Dayton, to treba da se poštuje. Dayton je Srbima savršen okvir'', rekao je Vukanović.

Dodao je kako se RS ne odvaja.

''Oni 18 godina oni pričaju sad ću, sad ću, sad ću, ali nigdje ništa. Tuđman je osjetio puls devedesetih i rekao 'Idemo u nezavisnost' i krenuo u to, nije provodio referendume, pa prijetio, pa čekao'', kaže Vukanović.

''Da znate da to ne podržava ni Rusija, ni Srbija, a to je nemoguće i jer je RS prekinuta kod Brčkog i to dokumentom koji je potpisao upravo Dodik'', naveo je Vukanović.

Dodao je na kraju kako Srbi nisu ugroženi.

''Ničime mi nismo ugroženi osim samim sobom. Naš najveći poslodavac, ljudi iz Trebinja, je Dubrovnik, odnosno Hrvatska'', kaže Vukanović.

''Na kraju, boli me što postoji samo jedna prizma, i žao mi je sirotinje, koja strada u svim ratovima, a sve tri strane su podnijele teške žrtve. Ne mogu da shvatim, recimo, u Grabovici, da nakon toliko godina netko neće da kaže gdje su kosti mrtvih'', rekao je Vukanović.

''Svi imamo ožiljke, moramo gledati objektivno na stvarnost, ali gledati u budućnost. Imamo dovoljno prostora, ne ugrožavamo jedni druge, možemo samo surađivati da nam svima bude bolje'', rekao je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close