Akcija FUP-a

Uhićen Konjičanin: Pronađene stabljike marihuane, pištolj i streljivo

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeni.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 08. 2022. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

A.K. (1991.) iz Konjica, uhićen je u utorak zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ''Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'', priopćeno je iz Federalne uprave policije.

23. kolovoza 2022. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva HNŽ - Područnog tužiteljstva Konjic, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti uhitili osobu inicijala A.K. (1991.) sa područja općine Konjic koje se sumnjiči za izvršenje kaznenih djela ''Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'' iz člana 238. stav 1. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine i kaznenog djela ''Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje'' iz člana 65. Zakona o oružju i streljivu u HNŽ.

Foto: PR / Akcija FUP-a u Konjicu

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeni u čijem dvorištu je pronađeno 14 stabljika zasada NN biljke koja asocira na opojnu drogu ''Cannabis'', pištolj sa tri metka, određena količina zeljaste materija zelene boje, NN sjemenke koje asociraju na sjemenke biljke ''Cannabis'', vaga za precizno mjerenje, mobilni telefon, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa kaznenim djelima.

Foto: PR / Akcija FUP-a u Konjicu

Uhićeni je kriminalistički obrađen, te će protiv istog u zakonskom roku biti podnesen Izvještaj o počinjenim kaznenim djelima nadležnom Tužiteljstvu. Asistenciju Federalnoj upravi policije prilikom realizacije akcije pružilo je Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ, Policijska uprava Konjic, priopćeno je iz FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close