Istočno Sarajevo

Uhićen Đorđe Ždrale?

Vijesti / Crna Kronika | 15. 04. 2024. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo uhitili su četiri osobe zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, objavila je televizija RTRS navodeći kako su uhićeni N.N. S.L. K.N. i E.B.

Televizija dodaje kako su istodobno još četiri osobe - Š.Z. Ž.Đ. P.K. i B.D. lišene slobode zbog nasilničkog ponašanja te da je među uhićenima i Đorđe Ždrale, koji je od ranije poznat policiji i osuđivan za najteža krivična djela.

Sud BiH osudio je 2010. godine Ždralu na 20 godina zatvora zbog ubojstva tadašnjeg načelnika Uprave policije Republike Srpske Ljubiše Savića Mauzera u Bijeljini.

Prema optužnici, Ždrale je tijekom 2000. godine, dok je izdržavao kaznu zatvora u Istočnom Sarajevu zbog ubojstva Gorana Batinića sa suradnicima isplanirao ubojstvo Mauzera.

Tužiteljstvo BiH je utvrdilo da je Ždrale ubio Mauzera zajedno s Vlatkom Mačarom koji je 2008. godine stradao u eksploziji bombe na Palama.

Ždrale je u veljači 2022. godine pušten na slobodu nakon odluke Suda BiH da mu objedini kazne za više počinjenih krivičnih djela.

 

Kopirati
Drag cursor here to close