FUP

Uhićen diler u Mostaru

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičeni u Mostaru…
Vijesti / Crna Kronika | 19. 02. 2021. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su 18. veljače, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona, lišili slobode A.V. (1977.) iz Mostara, koji se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 2. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine, te krivičnog djela iz člana 65. „Neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja ili bitnih djelova oružja“ Zakona o oružju i streljivu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Foto: FUP / Zaplijenjene stvari u akciji

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičeni u Mostaru, kojom prilikom je pronađen i oduzet pištolj marke Crvena zastava, određena količina municije, te određena količina NN materija koja svojim izgledom asociraju na opojne droge heroin, kokain i cannabis, zatim mikser za miksanje mase, te određena količina novca u različitim apoenima i valutama, kao i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Foto: FUP / Zaplijenjene stvari u akciji

''A.V. se sumnjiči da je u prethodnom periodu u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi od njemu poznate osobe ili više njih na ilegalnom tržištu Hercegovačko-neretvanskog kantona nabavljao opojne droge kokain, heroin i cannabis koje je prenosio, razvagivao i prepakivao, a potom prodavao konzumentima uz prethodno ostvarenu osobnu ili telefonsku komunikaciju kojom bi se preciziralo vrijeme i mjesto primopredaje'', naveo je FUP koji je osumnjičenika predao kantonalnom tužiteljstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close