Inpact

FUP o akciji u Mostaru: Grupa reketarila dva poduzetnika

Prilikom pretresa je do sada pronađena NN materija koja svojim izgledom asocira na opojnu droge ''amfetamin'' i ''cannabis sativa L'' vaga za precizno vaganje, ručni raketni bacač, oružje, municija, veća količina novca i drugi predmeti.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 11. 2020. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom jutrošnje akcije FUP-a u Mostaru, oglasila se i Federalna uprava policije službenim priopćenjem.

Priopćenje prenosimo u cjelosti:

Dana 23.11.2020. godine policijski službenici Federalne uprave policije su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a pod nadzorom Kantonalnog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva ''Inpact'', a vezano za dokumentiranje osoba koja se sumnjiče za izvršenje kaznenih djela ''Organizirani kriminal'' iz člana 342., a u vezi s kaznenim djelima ''Iznuda'' iz člana 295., ''Prijevara'' iz člana 294., ''Otmica'' iz člana 180. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Foto: FUP / 

Postupajući po Naredbi Kantonalnog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi na devet lokacija na području Mostara, te je lišeno slobode osam osoba iz Mostara inicijala S.D. (1978.), A.Š. (1987.), A.F.(1991.), R.D. (1970.), M.V. (1979.), V.D. (1975.), Đ.D. (1982.) i E.M. (1972.), koji se sumnjiče da su se u mjesecu ožujku 2020. godine, planski udružili u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, na način da su od jednog od poduzetnika iz Mostara preuzeli dug prema trećoj osobi od kojeg su prvenstveno iznudili putničko motorno vozilo marke ''Audi A6'' i novčani iznos od 3.400 KM, a nakon čega su se usmjerili na naprijed spomenutog poduzetnika, te od istog na nezakonit način prisvojili putničko motorno vozilo ''BMW'' čija je vrijednost cca 30.000 KM, i novac u iznosu od 2.000 KM.

Foto: FUP / 

Prilikom pretresa je do sada pronađena NN materija koja svojim izgledom asocira na opojnu droge ''amfetamin'' i ''cannabis sativa L'' vaga za precizno vaganje, ručni raketni bacač, oružje, municija, veća količina novca i drugi predmeti koji potiču ili su korišteni prilikom izvršenja predmetnih kaznenih djela, a koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Foto: FUP / 

Osobe lišene slobode će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu i Mostaru, nakon čega će u zakonskom roku biti predane na dalju nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Foto: Bljesak.info / Uhićeni u akciji 

Značajnu području prilikom realizacije ove operativne akcije su pružili pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kopirati
Drag cursor here to close