Akcija SIPA-e

Uhićen bivši zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH

"Tijekom istrage potvrđene su sumnje u zloporabe s izdavanjem diploma", naveli su iz tužiteljstva.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 11. 2021. u 19:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici državne policijske agencije u BiH (SIPA) uhitili su bivšeg izaslanika u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Admira Hadžipašića zbog izdavanja krivotvorenih srednjoškolskih i fakultetskih diploma u Cazinu.

Unsko-sansko tužiteljstvo sa sjedištem u Bihaću priopćilo je da dvije godine provode istragu u jednom od najobimnijih i najsloženijih predmeta ovog tužiteljstva koja je danas rezultirala uhićenjem Hadžipašića, koji je bio jedan od čelnih ljudi srednje škole Vita plus Cazin i Visoke međunarodne škole Cazin, prenosi Hina. 

"Sve radnje poduzete su s ciljem rasvjetljavanja organiziranog kriminala s izdavanjem srednjoškolskih i fakultetskih diploma", navelo je Županijsko tužiteljstvo u Bihaću. Pri tome se navodi kako su potvrđene sumnje da su u ovim obrazovnim ustanovama izdavane krivotvorene diplome. Uz Hadžipašića se za zloporabe tereti i Goran Lalović, koji je vodio ove obrazovne ustanove.

"Tijekom istrage potvrđene su sumnje u zloporabe s izdavanjem diploma", naveli su iz tužiteljstva.

Admir Hadžipašić je obnašao dužnost izaslanika u bošnjačkom klubu Doma naroda Parlamenta Federacije u mandatu od 2014. do 2018. godine. Do sada je osumnjičenima privremeno oduzeta imovina vrijednosti oko 800 tisuća eura. 

Kopirati
Drag cursor here to close