Francuska

Uhićen 16-godišnjak zbog planiranja terorističkog napada

16-godišnjak u Francuskoj uhićen je nakon što je na društvenim mrežama objavio kako želi izvršiti teroristički napad u Parizu.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 04. 2024. u 21:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska antiteroristička služba uhitila je 16-godišnjeg mladića nakon što je na društvenim mrežama objavio kako želi poginuti kao "mučenik" na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta, izjavila je glasnogovornica službe u srijedu, potvrđujući raniji izvještaj BFMtv.

"Uhićen je nakon što je javno objavio na društvenim mrežama da planira napraviti pojas od eksploziva kako bi postao šehid", kazala je ona i dodala da je u tijeku istraga o tome je li imao istinsku namjeru izvršiti teroristički čin.

Sukob na Bliskom istoku i u Ukrajini, kao i prijetnja napada radikalnih elemenata naveli su Francusku, koja je ovog ljeta domaćin Olimpijskih igara, da podigne stupanj prijetnje svojoj sigurnosti na najvišu razinu.

Francuska vlada je zatražila od oko 45 stranih zemalja da angažira nekoliko tisuća dodatnog vojnog, policijskog i civilnog osoblja kako bi pomogli u zaštiti Olimpijskih igara u Parizu ovog ljeta, priopćili su izvori iz vlade za Reuters prošlog mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close