Oprez!

Ucjena - Tražio milijun KM da ne objavi video eksplicitnog sadržaja

Vijesti / Crna Kronika | 07. 02. 2024. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka izvještaj protiv A.B. iz Banja Luke zbog sumnje da je zahtijevao 500.000 eura u zamjenu za neobjavljivanje videa eksplicitnog sadržaja.

Kako je navedeno, postoji osnova sumnje da je ova osoba od srpnja do 4. rujna 2021. godine korištenjem lažnog naloga elektronske pošte dovelo u zabludu oštećenu osobu.

Oštećena osoba je, vjerujući u vjerodostojnost pošiljatelja, aktiviralo nalog elektronske pošte, što je bez njegovog znanja i suglasnosti omogućilo instaliranje programa, a potom i pristup računalu.

Nakon toga je osumnjičeni kontaktirao oštećenog zahtijevajući 500.000 eura u zamjenu za neobjavljivanje videa eksplicitnog sadržaja, priopćeno je iz MUP-a Republike Srpske.

A.B. osumnjičen je da je izvršio krivično djelo neovlašten pristup zaštićenom računalu, kompjuterskoj mreži, telekomunikacijskoj mreži i elektronskoj obradi podataka, u vezi s krivičnim djelom ucjena.

Kopirati
Drag cursor here to close