Užas u susjedstvu

Učenica donijela sjekiru u školu

"Donijela je sjekiru koja joj je istog trena oduzeta", rekao je ravnatelj škole Janko Havren za N1.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 02. 2024. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Osnovne škole Heroj Janko Čmelik u Staroj Pazovi u Srbiji potvrdio je za N1 Srbija da je učenica šestog razreda donijela sjekiru u školu i da nitko nije ozlijeđen u ovom incidentu.

Nema ozlijeđenih 

"Danas između smjena pri dolasku jedne učenice pronađena je sekira. Donijela je sjekiru koja joj je istog trena oduzeta", rekao je ravnatelj škole Janko Havren za N1.

Kako navodi, nitko nije ozlijeđen.

"Pozvana je policija, Centar za socijalni rad, Hitna pomoć. Slučaj je prijavljen na platformu Čuvam te. Svi nastavnici i učenici su obaviješteni da više nemaju razloga za brigu, a dalje ćemo postupati prema važećem Pravilniku", naveo je ravnatelj.

Dodao je da je po djevojčicu koja je unijela sjekiru u školu došla majka.

MUP na oprezu

Podsjetimo, policija je povećala prisutnost oko svih škola u Federaciji BiH zbog 'neodređene prijave'.

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije objavilo je kako je Uprava policije MUP-a HNŽ-a zaprimila informaciju FUP-a o mogućem izvršenju pucnjave u školama, bez konkretnih podataka o mjestu izvršenja.

''Odmah po zaprimanju navedene informacije nadležne organizacijske jedinice iz Uprave policije poduzele su mjere i radnje iz svoje nadležnosti, stupile u kontakt sa školama, te osigurale pojačanu nazočnost policijskih službenika u blizinama škola na području HNŽ-a'', rečeno je iz MUP-a, imajući u vidu potrebu za obavještavanjem javnosti glede pojačane aktivnosti policije u blizini školskih ustanova.

Inače, policija Unsko-sanske županije je u ponedjeljak imala informaciju o prijetećoj poruci preko društvene mreže Instagram.

Ujedno, učenici i zaposlenici Osnovne škole 'Ćamil Sijarić' u sarajevskom naselju Dobrinja i oni u Osnovnoj školi 'Čengić Vila' evakuirani su nakon što su stigle dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi.

Kopirati
Drag cursor here to close