Apelacijsko vijeće potvrdilo presudu

Ubojstvo Make Radića: Cvitanović pravomoćno osuđen na 17 godina zatvora

Ponavljanje sudskog postupka uslijedilo je nakon što je Vrhovni sud FBiH djelomično uvažio žalbu obrane, a i u prethodnom mu je izrečena ista kazna.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 07. 2023. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apelacijsko vijeće Vrhovnog suda Federacije BiH je, kako saznajemo portal Avaza, potvrdilo je presudu Županijskog suda u Mostaru kojom je Josip Cvitanović Cviki (48), optužen za ubojstvo Marka Radića Make (61), a koji je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 17 godina i pet mjeseci.

Jedinstvena kazna

Ova informacija potvrđena je i iz Vrhovnog suda FBiH, a na sjednici Apelacijskog vijeća održanoj 1. lipnja kao neosnovane odbijene su žalbe županijskog tužitelja, optuženog i branitelja optuženog te je potvrđena presuda Županijskog suda u Mostaru izrečena 11. listopada prošle godine u ponovljenom sudskom postupku.

Cvitanoviću je tada za ubojstvo Radića, inače osuđenog ratnog zločinca, izrečena kazna zatvora u trajanju od 17 godina. Također, za nedozvoljeno držanje oružja izrečena mu je kazna u trajanju od pola godine, a nakon čega je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 17 godina i pet mjeseci.

Ponovljen sudski postupak

Ponavljanje sudskog postupka uslijedilo je nakon što je Vrhovni sud FBiH djelomično uvažio žalbu obrane, a i u prethodnom mu je izrečena ista kazna.

Pravomoćnom presudom Cvitanoviću je u kaznu uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru od 9. studenog 2020. godine, pa do dana upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Tada je Cvitanović je uhićen svega nekoliko sati nakon što je, kako se teretio prema optužnici, u večernjim satima u ulici Brune Bušića, ispred ulaza gdje je Radić živio, u njega, s leđa, ispalio pet hitaca iz automatske puške i usmrtio ga na mjestu događaja.

Kopirati
Drag cursor here to close