Malta

Ubijena poznata novinarka koja je optuživala vladu za korupciju

Novinarka je ubijena dva tjedna nakon što je policiji prijavila prijetnje smrću!
Vijesti / Crna Kronika | 17. 10. 2017. u 01:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznata novinarka i blogerica s Malte, koja je u više navrata optuživala tamošnju vladu za korupciju, poginula je u eksploziji automobila, potvrdila je policija.

Daphne Caruana Galizia (53) ubijena je kad je automobil koji je vozila eksplodirao ubrzo nakon što je krenula iz svog doma u Bidniji, piše BBC.

Lokalni mediji pišu da je jedan od njezinih sinova čuo eksploziju i istrčao van iz kuće.

Malteški premijer Joseph Muscat, kojeg je Galizia optužila za korupciju ranije ove godine u sklopu velike afere Panama Papers, odmah se u televizijskom obraćanju obratio javnosti i rekao kako nema nikakve veze s njezinim ubojstvom.

’’Bez ikakve zadrške osuđujem ovaj barbarski napad na čovjeka i na slobodu govora u našoj zemlji. Svi znaju da me gđica Caruana Galizia bez dlake na jeziku kritizirala, i politički i osobno, ali jednako tako je i druge. Opravdanja za ovako nešto nema i neću biti miran dok se počinitelji ne privedu pravdi’’, rekao u je premijer Muscat javnosti.

Jutarnji list prenosi kako je ubijena novinarka premijera Muscata, koji je u lipnju ove godine ponovno izabran za premijera, i njegovu suprugu povezivala sa skandalom Panamski dokumenti (Panama Papers). Par je odbacio optužbe da su koristili tajne offshore bankovne račune za skrivanje primanja.

Malteška televizija objavila je informaciju da je Caruana Galizia prije dva tjedna podnijela prijavu policiju navodeći da je primila nekoliko prijetnji smrću.

Malta, država s jednom od najnižih stopa krvnih delikata, zatražila je međunarodnu pomoć u pronalaženju krivca za ubojstvo blogerice, uključujući i FBI, rekla je glasnogovornica premijera za BBC.

Kopirati
Drag cursor here to close