Afriqiyah Airways

Malta: Oslobođeni putnici i posada otetog zrakoplova; Otmičari se predali i privedeni su

Vijesti / Crna Kronika | 23. 12. 2016. u 13:56 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oslobođeni su svi putnici i posada iz otetog libijskog zrakoplova Afriqiyah Airwaysa. Malteški premijer Joseph Muscat na Twitteru je objavio da su se dvojica otmičara predala i da su odvedeni u pritvor.

Zrakoplov je letio na liniji Sebha - Tripoli u Libiji, a kad je otet, preusmjeren je prema Malti gdje je i sletio. Zrakoplov Airbus A320 sa 118 putnika i članova posade na Maltu je sletio oko 11.30, a oslobađanje putnika počelo je u 13.50.

Malteški i libijski mediji objavili su da su dvojica otmičara prijetila da će raznijeti zrakoplov. Prije predaje jedan od otmičara telefonom je libijskoj televiziji rekao da je pristaša Moamera Gadafija. Tražio je puštanje iz zatvora njegovor sina Saifa Gadafija. Otmičari su na kraju zatražili politički azil u Europi.

Za vrijeme talačke krize malteški vojnici bili su zauzeli pozicije nekoliko stotina metara od zrakoplova na pisti, a otmičari su razvili bivšu zelenu libijsku zastavu.

Malteški premijer Joseph Muscat, nakon što je zrakoplov sletio, napisao je na Twitteru da slijede sigurnosne i hitne operacije te da su među putnicima bili 82 muškarca, 28 žena i jedno dijete.

U vezi talačke krize maletška vlada sazvala je hitnu sjednicu.

Kopirati
Drag cursor here to close