Ništa od EU

Optužnica: Preko BiH pokušao prokrijumčariri 55 kilograma marihuane

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv crnogorskog državljanina Danilovića.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 09. 2020. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Optuženi Marko Danilović (1999. godište) iz Herceg Novog tereti se da je s područja Crne Gore prokrijumčario u Bosnu i Hercegovinu oko 55 kilograma opojne droge marihuana - ''skunk'', s namjerom daljeg krijumčarenja u Hrvatsku, u čemu je otkriven i spriječen, a opojna droga oduzeta.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv crnogorskog državljanina Danilovića.

Optuženi se tereti da je, radi pribavljanja nezakonite imovinske koristi, u specijalno napravljenom spremniku u teretnom motornom vozilu crnogorskih registarskih oznaka, kojim je upravljao, prevozio 50 paketa ukupne težine 55,402 kilogama opojne droge marihuana.

Navedenu opojnu drogu optuženi je 24. srpnja ove godine prokrijumčario u BiH te je namjeravao prokrijumčariti dalje u Hrvatsku i na područje Europske unije, u čemu je otkriven i spriječen od pripadnika Granične policije BiH na graničnom prijelazu Gradiška.

Zaplijenjena količina opojne droge na ilegalnom narkotržištu zemalja EU dostiže cijenu od više stotina tisuća eura.

Optuženi se nalazi u pritvoru, a tereti se da je počinio kazneno djelo neovlašten promet opojnih droga. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, navedeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close