Granična policija BiH

U PU Mostar predan državljanin Švedske zbog ugrožavanja sigurnosti

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije raspisalo potragu.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 04. 2022. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 15. travnja 2022. na letu iz Malmea, uhitili su E.C. (1968.) jer je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije raspisalo potragu zbog kaznenog djela ''ugrožavanje sigurnosti''. Državljanin Kraljevine Švedske je predan službenicima Policijske uprave Mostar, potvrđeno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Orašje, 18. travnja 2022. godine, uhitili su M.P. (1979.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Županijsko tužiteljstvo Kantona Sarajevo zbog kaznenog djela ''pronevjera u službi''.

Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac i predan službenicima Policijske uprave Zenica. Prethodno, 15. travnja 2022., službenici ove jedinice su, također, na ulasku u našu zemlju uhitili dvije osobe. Na prijelazu Šamac uhićen je državljanin Republike Austrije, M.M. (1992.), jer je za njim Policijska uprava Bihać raspisala potragu zbog kaznenog djela ''teška tjelesna ozljeda''. Predan je službenicima PU Bihać.

Na prijelazu Orašje uhićen je N.Z.M. (2002.) jer ga potražuje Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog kaznenog djela ''neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga''. Bh. državljanin je predan službenicima Sudske policije Brčko distrikta BiH.

Službenici Jedinice GPBiH Višegrad, 17. travnja 2022., uhitili su V.M. (1974.), nakon što je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Sokocu radi izdržavanja kazne zatvora. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na prijelazu Vardište. Državljanka BiH je predana službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Donji Svilaj, 15. travnja 2022., uhićen je D.Š. (1980.) jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog kaznenog djela ''prevara''. Službenici Jedinice GPBiH Brod, ovog državljanina Republike Hrvatkse su predali službenicima MUP-a KS. 

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Banja Luka, 15. travnja 2022., predali su E.H. (1961.) službenicima PU Banja Luka, nakon što je utvrđeno da ga potražuje spomenuta uprava zbog kaznenog djela ''prevara''. Državljanin Kraljevine Švedske je kontroliran na Međunarodnom aerodromu Banja Luka.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 15. travnja 2022., uhitili su M.B. (1991.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog kaznenog djela ''neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga''. Državljanin BiH i R. Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Kopirati
Drag cursor here to close