SDS poziva na hitno procesuirane

Politički obračun? U Prnjavoru pucano na SDS-ovog izaslanika Miladina Stanića

Srpska demokratska stranka je odmah reagirala i uputila bezrezervnu podršku Miladinu Staniću
Vijesti / Crna Kronika | 31. 07. 2021. u 21:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muškarac inicijala P.S. (69) uhićen je u Prnjavoru zbog sumnje da je puca iz pištolja na M.S. (60), s kojim ima neriješene imovinske odnose oko lokalnog puta, potvrđeno je iz Policijske stanice Prnjavor.

Politički obračun

Slučaj se dogodio oko 16:45, a za N1 je potvrđeno da je pucano na Miladina Stanića, SDS-ovog izaslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Jeste, na javnom putu. To je politički obračun. Čovjek iz SNSD-a koji je rekao kada su pobijedili da može raditi što hoće. Policija je dala krivu informaciju. Ne vjerujem ni policiji ni sistemu”, rekao je Stanić za N1.

Utvrđeno je da Stanić ima laku ozljedu prsta desne ruke za koju tvrdi da je nastala od metka koji je prema njemu ispalio P.S, naveli su iz policije.

“Prst je pogođen. Ići ću u bolnicu, a vidjet ću da li ću policiji dati izjavu. Njima ne vjerujem, a Tužiteljstvu ću dati”, izjavio je Stanić za N1.

O događaju je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, a P.S. je uhićen.

SDS: Što hitnije procesuirati 

Srpska demokratska stranka je odmah reagirala i uputila bezrezervnu podršku Miladinu Staniću, šefu Kluba izaslanika ove stranke u Narodnoj skupštini RS na koga je danas pucano u Prnjavoru.

“Kao stranka osuđujemo brutalni napad i ranjavanje našeg izaslanika. Ima li ovaj napad i političku pozadinu o čemu već sad postoje određene indicije, odgovor treba da daju nadležni organi u najkraćem mogućem roku”, priopćeno je iz SDS-a.

“Oružani napad na šefa Kluba poslanika najveće opozicione stranke u svakoj demokraciji je alarmantan događaj i zbog toga tražimo od nadležnih institucija što hitnije uhićenje i procesuiranje počinitelja oružanog napada na Miladina Stanića”, poručuju iz SDS-a.

SDS navodi da je napadač na Stanića već poznat javnosti i traže maksimalnu zaštitu svog narodnog izaslanika u danima pred nama.

SNSD: To je obiteljski sukob, nema veze s politikom

Iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) priopćeno je da je narodni izaslanik SDS-a Miladin Stanić danas ozlijeđen u obiteljskom sukobu koji nema nikakve veze s politikom.

"Izražavamo žaljenje što je došlo do ozljede izaslanika Stanića, ali i osudu što osobni problem imovinske prirode, koji godinama ima sa rođakom koji je i pucao na njega, Stanić pokušava da stavi u politički kontekst", priopćeno je iz SNSD-a.

U priopćenju se navodi da SNSD očekuje od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i nadležnog tužiteljstva da svoj posao završe u skladu sa svojim zakonskim ovlastima i da cijeli slučaj dobije sudski epilog.

Kopirati
Drag cursor here to close