Na osnovi snimke iz medija

Tužiteljstvo formiralo predmet: Bit će provjereni snajperisti koji su pucali po Nedžarićima

''Predmet je formiran nakon prve objave medija, izvršit će se zajedničke provjere'', potvrđeno je za iz Tužiteljstva.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 05. 2021. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet protiv snajperiste iz Nedžarića, a na osnovu snimka koji je objavljen u medijima, piše Avaz.ba.

Riječ je o snimci koju je objavio francuski novinar Philippe Buffon, a na kojem su građani prepoznali određene osobe za koje se sada sumnja da su potencijalno počinile zločin, a jedna od tih osoba je identificirana kao zaposlenik Telemacha i to Radomir Marković, a osoba koja je pucala je Zoran Kulina, piše Klix.

''Predmet je formiran nakon prve objave medija, izvršit će se zajedničke provjere'', potvrđeno je za iz Tužiteljstva.

Podsjetimo, sinoć je i kompanija Telemach BH, po prepoznavanju jednog od svojih zaposlenih na ratnom snimku koji se pojavio na društvenim mrežama hitno uputila zahtjev Odjelu za ratne zločine u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, kao i Kantonalnom tužiteljstvu u Sarajevu s pitanjem da li se protiv jednog od zaposlenih vodi istraga o ratnim zločinima.

"Kompanija Telemach BH ne zapošljava ljude koji su činili kaznena djela ili koji su počinili ratni zločin, ali nadležne pravosudne institucije su jedine koje imaju ovlaštenje da se bave istražnim radnjama i pokreću krivične postupke", navode iz tog preduzeća.

Video je za kratko vrijeme pregledan više desetina tisuća puta, a francuski novinar je u međuvremenu uklonio sve videosnimke sa svog kanala na YouTubeu.

Kopirati
Drag cursor here to close