FOTO | Borba se nastavlja

U pomoć Čvrsnici stiže hrvatski Mi-8

Tijekom ponedjeljka helikopter MORH-a na zahtjev Hrvatske vatrogasne zajednice bio je u izvidnici požarišta na Čvrsnici te će na temelju te procjene tijekom utorka djelovati helikopter Mi-8
Vijesti / Crna Kronika | 25. 07. 2022. u 18:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar na planini Čvrsnici u Parku prirode Blidinje aktivan je već deveti dan.

Helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske tijekom jutra je izvršio 30 naleta, a od 18:00 sati na Blidinje je došao helikopter Oružanih snaga BiH.

"U utorak ujutro očekuje se dolazak protupožarnog helikoptera Mi-8 Ministarstva oružanih snaga Republike Hrvatske koji posjeduje protupožarni uređaj kapaciteta 2.200 litara vode, i trebao bi biti na Blidinju cijeli dan", izjavio je za portal Jabuka.tv član Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Josip Zelenika.

Tijekom ponedjeljka helikopter MORH-a na zahtjev Hrvatske vatrogasne zajednice bio je u izvidnici požarišta na Čvrsnici te će na temelju te procjene tijekom utorka djelovati helikopter Mi-8 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Trenutno nisu ugroženi stambeni objekti, a na terenu je više desetaka vatrogasaca i dobrovoljaca. Također, Općina Posušje daje maksimalne napore da iznađe materijalno-tehnička sredstva i kerozin za potrebe helikoptera, rekao je Zelenika.

I dalje stoji apel svima koji mogu pomoći u gašenju požara da se jave.

Kopirati
Drag cursor here to close