Kaznena djela

U okviru akcije 'Pravda' privedene još dvije osobe

Vijesti / Crna Kronika | 13. 11. 2016. u 13:38 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su u nastavku provođenja operativne akcije 'Pravda', u nedjelju u poslijepodnevnim satima izvršili pretrese na još dvije lokacije na području Kantona Sarajevo u cilju pronalaska tragova i dokaza koju mogu koristiti za kazneni postupak.

Ovom prilikom su lišili slobode još dvije osobe incijala A.L. (1962.god.) i H.S. (1957.god.), koji se sumnjiče za kazneno djelo 'Pomoć počinitelju poslije učinjenog kaznenog djela' iz člana 346. st. 2. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osobe lišene slobode su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, te će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, dana 11.11.2016. godine policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom operativne akcije 'Pravda' na području Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama nadležnih sudova, izvšeni su pretresi na više od 40 lokacija u Bosni i Hercegovini, te je lišeno slobode 15 osoba koja se dovode u vezu sa kaznenim djelima 'Organizirana kriminalna grupa' iz člana 342. st. 2., a u vezi sa kaznenim djelima 'Zloupotreba položaja ili ovlaštenja' iz člana 383. st. 3., 'Povreda zakona od suca' iz člana 357., 'Pranje novca' iz člana 272. st. 2. i 'Prijevara' iz člana 294. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close