Trebinje

Hercegovina: Preko granice pokušao preći sa 567 metaka

Metci su pronađeni prilikom kontrole Pasata, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Gacka
Vijesti / Crna Kronika | 19. 07. 2018. u 12:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice granične policije Trebinje u saradnji s službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u srijedu su oduzeli 567 puščanih metaka različitog kalibra.

Kako stoji u priopćenju Granične policije (GP BiH), metci su pronađeni prilikom kontrole Pasata, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Gacka, a se nalazila iza suvozačevog sjedala.

Vozilom je upravljao V.Ć. (1990.), državljanin Bosne i Hercegovine koji nije posjedovao dokumentaciju o legalnom nabavljanju i posjedovanju municije, nakon čega će, prema naredbi tužitelja Okružnog tužiteljstva u Trebinju, protiv V.Ć. biti podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ''nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'', priopćeno je iz GP BiH.

Granična policija je na graničnom prijelazu Gradina u srijedu slobode lišila osobu G.L. (1991.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog kaznenih djela ''teška tjelesna povreda'' i ''teška krađa'', nakon čega je predana Sudskoj policiji.

Kopirati
Drag cursor here to close