Granična policija

U Čapljini i Tomislavgradu spriječeno krijumčarenje osoba

Vijesti / Crna Kronika | 21. 03. 2022. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, 18. ožujka 2022. godine, u dva odvojena slučaja spriječili su krijumčarenje pet osoba, priopćila je Granična policija.

Naime, na području Čapljine pripadnici Jedinice granične policije BiH Doljani spriječili su krijumčarenje dvije ženske osobe, državljanku Savezne Republike Njemačke i osobu sa područja Kosova.

Spomenute osobe su krijumčarene u vozilu Mercedes, njemačkih nacionalnih oznaka. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se F.J.M.B. (1991.), državljanin BiH, protiv kojeg će, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje osoba“, biti dostavljen izvještaj Tužiteljstvu BiH.

U drugom slučaju, pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Bosansko Grahovo GPBiH su na području Tomislavgrada spriječili krijumčarenje tri osobe afroazijskog porijekla. Ilegalne migrante koji su izjavili da dolaze iz Afganistana i Irana krijumčarila je državljanka BiH, I.H. (1981.), u vozilu Passat, bh. nacionalnih oznaka. Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, protiv osumnjičene bit će dostavljen izvještaj zbog počinjenja krivičnog djela „krijumčarenje osoba“.

O ovim događajima su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close