Plodna godina

U BiH oduzet kokain vrijedan 30 milijuna eura

Droga je u BiH dolazila iz Južne Amerike i da je vještačenjem utvrđeno da je kokain visoke čistoće.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 03. 2024. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) oduzela je u prošloj godini 269 kilograma kokaina, čija je tržišna vrijednost procijenjena na 30 milijuna eura, rekao je za Večernji list zamjenik direktora SIPA-e, Zoran Galić.

Dodao je kako je droga u BiH dolazila iz Južne Amerike i da je vještačenjem utvrđeno da je kokain visoke čistoće.

Naveo je i da je SIPA u prethodnom razdoblju provela 27 istraga vezanih za financijski kriminal i korupciju.

''Neke od značajnijih akcija su 'Profit', 'Karantin', 'Konak', 'Rudnik', 'As', 'Trik', 'Dijamant', 'Magnet''', rekao je Galić.

Naglasio je kako se velika pažnja posvećuje i borbi protiv terorizma, koji predstavlja jedan od najvećih sigurnosnih izazova današnjice.

Ukazao je na dobru suradnju SIPA-e sa svim policijskim tijelima u BiH, Ministarstvom sigurnosti, tužiteljstvima i sudovima, te drugim nadležnim tijelima.

"Moram istaknuti da je posebno značajna saradnja ostvarena s Europolom i drugim međunarodnim partnerima u obliku razmjene informacija i ustupljenih podataka kada je riječ o aplikacijama Sky i Anom, što je doprinijelo intenziviranju operativno-istražnih radnji SIPA-e'', rekao je Galić.

Govoreći o očekivanjima formiranja radne grupe "Zebra", Galić je ocijenio da će to mnogo doprinijeti u sprječavanju krijumčarenja i trgovine ljudima, te da će lakše biti doći do organizatora kriminalnih udruženja.

Napomenuo je da će operativna radna grupa "Zebra" okupiti policijske stručnjake iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Njemačke i Rumunjske.

Kopirati
Drag cursor here to close