Istraga u tijeku

Tužiteljstvo TK otkrilo identitet ubijene žene u Lipnici

Preminula žena je imala ozljede na vratu i ubodnu ozljedu u predjelu grudnog koša.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 02. 2024. u 13:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Tužiteljstva Tuzlanskog kantona i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK obavljaju sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi s pronalaskom beživotnog tijela Selme Baluković (48) u obiteljskoj kući u prigradskom tuzlanskom naselju Lipnica.

Preminula žena je imala ozljede na vratu i ubodnu ozljedu u predjelu grudnog koša.

''Danas će biti obavljena obdukcija tijela kako bi se utvrdili točni uzroci smrti. U kući je je pronađen i njen muž, pedesetogodišnji mađarski državljanin, koji je također ozlijeđen, s ubodnim ozljedam u predjelu abdomena. On je podvrgnut operativnom zahvatu u UKC-u Tuzla i trenutno se nalazi na odjeljenju intenzivne njege. Jučer je obavljen očevid na mjestu događaja i izuzeti su svi potrebni tragovi biološkog porijekla, kao i predmeti koji su od značaj za utvrđivanje činjenica koje se vezuju za ubojstvo. Obavit će se sva potrebna vještačenja, a izdata je i naredba za tjelesni pregled mađarskog državljana. Također, istražitelji obavljaju saslušanja određenih osoba koji bi mogle imati saznanja o događajima koji su prethodili ubojstvu žene'', naveo je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužiteljstva TK.

Više informacija, navode u Kantonalnom tužiteljstvu, moći će saopćiti nakon obavljanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji.

U Bosni i Hercegovini postoje SOS telefoni za prijavu nasilja u oba entiteta.

Gender centar Federacije Bosne i Hercegovine uspostavio je SOS telefonski broj 1265 za pomoć žrtvama nasilja u obitelji na teritoriji ovog bh.entiteta.

SOS liniju 1264 za područje Republike Srpske uspostavile su 2005. godine četiri nevladine organizacije i Gender Centar Republike Srpske.

Nasilje se, također, može prijaviti i na SOS crvenu liniju za žrtve nasilja broj 033 222 000.

Broj policije je 122.

Kopirati
Drag cursor here to close