Užas

Tuzla: Pronađeno beživotno tijelo žene i ozlijeđeni muškarac

U stanu je zatečeno beživotno tijelo žene S. B., čiju smrt je na mjestu događaja konstatirao dežurni liječnik i muškarac E. S. T. s vidljivim ozljedama.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 02. 2024. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijelo žene S. B. i ozlijeđeni muškarac E. S. T., za koga se kasnije utvrdilo da je ubio navedenu ženu te pokušao samoubojstvo, pronađeni su u stanu u Tuzli, priopćeno je iz tuzlanske policije.

U srijedu oko 11:50 sati, dežurnu službu Policijske stanice Zapad, obavijestio je građanin da se njegovi prijatelji S. B. i E. S. T., nastanjeni u Lipnici, grad Tuzla, već dva dana ne javljaju na njegove telefonske pozive.

Potom mu se, kako je naveo, javio na video poziv E. S. T., inače strani državljanin, pa je uočio da je E. S. T. krvav i da u krevetu leži S. B., te je zatražio intervenciju policije.

"Na mjesto događaja, odmah su upućeni pripadnici Policijske stanice Zapad i Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla te je izvršen nasilni ulazak u stan, gdje su zatečeno beživotno tijelo žene S. B., čiju smrt je na mjestu događaja konstatirao dežurni liječnik i muškarac E. S. T. s vidljivim ozljedama na stomaku te je on prevezen u UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći", naveli su iz policije.

Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužiteljstva TK, rekao je da će dežurni tužitelj izdati naredbu za obdukciju tijela preminule kako bi se utvrdili točni uzroci smrti.

Iz UKC-a Tuzla su naveli da im je dovezen pacijent s ubodnim ranama na stomaku.

Naknodno je objavljeno da je muškarac koji je kod Tuzle ubio ženu operiran i nalazi se na mehaničkoj ventilaciji.

''Trenutno je u stabilnom stanju i smješten je u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju'', rečeno je u srijedu u poslijepodnevnim satima iz UKC-a Tuzla.

Ubojstvo je, javljaju tuzlanski mediji, počinio Mađar koji je ubio ženu s kojom je bio u braku.

Avaz javlja kako je muškarac ženu udavio, a zatim pokušao izvršiti samoubojstvo ubodom oštrim predmetom.

U Bosni i Hercegovini postoje SOS telefoni za prijavu nasilja u oba entiteta.

Gender centar Federacije Bosne i Hercegovine uspostavio je SOS telefonski broj 1265 za pomoć žrtvama nasilja u obitelji na teritoriji ovog bh.entiteta.

SOS liniju 1264 za područje Republike Srpske uspostavile su 2005. godine četiri nevladine organizacije i Gender Centar Republike Srpske.

Nasilje se, također, može prijaviti i na SOS crvenu liniju za žrtve nasilja broj 033 222 000.

Broj policije je 122.

Kopirati
Drag cursor here to close