Provjere

Tužiteljstvo TK naredilo veliku istragu ubojstava u Gradačcu, provjerava se i rad institucija

Policijski istražitelji obavljaju detaljne istražne radnje i rade na dokumentovanju različitih segmenata vezanih za spomenute događaje
Vijesti / Crna Kronika | 14. 08. 2023. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istražni timovi MUP-a TK po nalogu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Tuzlanskog kantona obavljaju obujne operativne i istražne radnje koje se odnose na događaje prije, tijekom i nakon trostrukog ubojstva i pokušaja ubojstva tri osobe u Gradačcu u petak 11. kolovoza.

U određene provjere su uključene i druge policijske agencije, navode iz Tužiteljstva.

Detaljne istražne radnje

Policijski istražitelji obavljaju detaljne istražne radnje i rade na dokumentiranju različitih segmenata vezanih za pomenute događaje, navode, a Tužiteljstvu još nisu dostavljeni pojedinačni izvještaji i prateći materijalni dokazi.

Do dostavljanja izvještaja i materijalnih dokaza, njihove analize i donošenja tužiteljskih odluka, Tužiteljstvo nije u mogućnosti i ne može iznositi u javnost bilo kakve detalje i informacije o svakoj pojedinačnoj provjeri i istražnoj radnji koje se obavljaju.

Sastanak

''Naročito ne možemo i nećemo odgovarati na različite neprovjerene informacije i senzacionalističke objave pojedinih medija i na upite vezane za takve objave koje nanose nemjerljivu štetu društvu u cjelini i samom daljem toku istrage. Danas će se održati sastanak operativne istražne grupe tužitelja i ovlaštenih službenih osoba agencija za provođenje zakona i dogovoriti dalje smjernice u rasvjetljavanju svih okolnosti koje su prethodile i koje se odnose na spomenute događaje'', navode u priopćenju Tužiteljstva TK.

Također, danas će se održati sastanak Ureda glavnog tužitelja i menadžmenta Uprave policije MUP-a TK na kojem će se ocijeniti i analizirati postupanje institucija u vezi s prijavljenim kaznenim djelom nasilja u obitelji povodom konkretnog slučaja, kao i ostalih slučajeva nasilja u obitelji i drugih oblika nasilničkog ponašanja.

Kopirati
Drag cursor here to close