Twitter objava

Tužiteljstvo i FUP provode istragu zbog prijetnji novinaru Vučiću

Postupajući tužitelj Mladen Vukojičić obavijestio je Vučića da je predmet prioritetno uzet u rad te da je odmah održao sastanak sa policijskim službenicima
Vijesti / Crna Kronika | 16. 06. 2020. u 16:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu o prijetnjama smrću i pozivima na nasilje koji su putem društvenih mreža upućeni novinaru N1 televizije Nikoli Vučiću, priopćeno je u utorak iz udruge BH novinari.

Podsjećaju, 26. svibnja ove godine, komentirajući vijest da se Županija Zapadnohercegovačka proglasila “korona-free zonom”, novinar Vučić je putem Twittera sarkastično upitao hoće li “uskoro proglašenje ´fascism -free´ zone”.

Nakon toga su uslijedile prijetnje i pozivanje na nasilje uz opaske kako treba sa njim “u Neretvu ili na kolac”, etiketiranje Vučića kao “halal Srbina”, te brojne druge uvredljive poruke na njegov i na račun njegove obitelj.

Vučić je, navode, tada ugasio svoj Twitter nalog, a pojedini mediji su izvještavali o detaljima njegovog života koji nisu od javnog interesa.

Kako su Udruženje BH novinari obavijestili iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, policijski službenici MUP-a KS su obavili razgovor sa Vučićem i izvršili operativne provjere, nakon čega je kompletan materijal sa ispisima komentara koji su postavljeni na društvenim mrežama i novinskim portalima dostavljen Županijskom tužiteljstvu KS.

Postupajući tužitelj Mladen Vukojičić obavijestio je Vučića da je predmet prioritetno uzet u rad te da je odmah održao sastanak sa policijskim službenicima Odjela za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, gdje je dogovoren način postupanja u ovom predmetu.

Istovremeno, istragu o prijetnjama Vučiću sprovodi i Federalna uprava policije, čiji službenici nastavljaju aktivnosti u okviru svojih nadležnosti na otkrivanju počinitelja i dokumentiranju predmetnog kaznenog djela, priopćeno je iz BH novinara.

Kopirati
Drag cursor here to close