Poziva se na pravopis

Vučić o svom twettu: Nisam naveo da je ZHŽ fašistički

Nedugo nakon objave, profil na Twitteru biva uklonjen
Vijesti / Flash | 30. 05. 2020. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: N1 / Nikola Vučić

Novinar N1 televizije, Nikola Vučić oglasio se nakon što se digla bura u javnosti zbog njegovog twetta.

Vučić je na svom profilu povodom vijesti da je Županija Zapadnohercegovačka 'corona-free' županija, napisao: ''Čestitke žiteljima. Hoće l' uskoro proglašenje 'fascism-free' zone?''.

Nedugo nakon objave, profil na Twitteru biva uklonjen, a svoj komentar dao je za Dnevnik RTV Herceg Bosne.

"Najprije mi je armija pseudonimskih Twitter naloga zaposjela profil i bavila se interpretiranjem moje objave na zlonamjeran način, imputirajući mi mržnju prema Hrvatima dakle prema vlastitom narodu, a zatim se dio komentatora u javnosti opredijelio da preuzme narativ o tome kako sam svojom objavom proglasio narod fašističkim. Nigdje nisam iznio tvrdnju da je Zapadno-hercegovački kanton fašistički, niti sam nazvao narod koji tamo živi fašističkim.

Video: RTV HB: Upotreba riječi fašizam u "šali" za zapadnu Hercegovinu

Ponovljenim čitanjem izdvojene objave, moguće je uočiti navodnike, a oni prema hrvatskom pravopisu imaju dvostruku semantičnost: označavaju navod ili ironiju. Nadalje, dio medija je situaciju okrenuo u pravcu pretresanja prošlosti mojih roditelja, izvlačeći informacije kako mi je otac tijekom proteklog rata bio u logoru Armije BiH, gdje je jeo opuške cigareta. Apeliram da se imena mojih roditelja i njihove ratne traume ne koriste kao argumenti protiv mene.

Također, skrenut ću pozornost da uvidom u emisije koje sam rodio, članke koje sam pisao i konferencijske govore koje sam održao u BiH i drugdje u Europi, moguće je nedvosmisleno zaključiti da promoviram univerzalne vrijednosti, kritički i analitički pristupajući svim oblicima segregacije, diskriminacije i ugnjetavanja, pritom se ne odričući svog etničkog identiteta. lzražavam, naposlijetku, duboko žaljenje i ispriku ukoliko sam svojom objavom povrijedio osjećaje ljudi u ZHK, što mi nije bila namjera'', rekao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close