Užas u Sarajevu

Tužiteljica: Adem je htio ubiti Emana, a pogodio Farisa

Vijesti / Crna Kronika | 01. 02. 2024. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Avaz.ba / Privođenje Adema Šumana

U Kantonalnom sudu u Sarajevu izneseni su detalji na koji način je Adem Šuman sumnjiči da je ubio Farisa Pendeka u sarajevskom naselju Otoka.

Tužiteljica Iva Kurilić je otkrila da je među prvima došla na očevid i vidjela dječaka koji je ležao na zemlji, a automobilu je vidjela smoki, grickalice i slatkiše.

Optužnica

"Nismo mogli shvatiti zašto se ovaj događaj dogodio", kazala je.

Ona je kazala da na osnovu dokaza Tužiteljstva oni se nisu poznavali od ranije, prenosi Avaz

"Šuman Adem se kretao iz suprotnog smjera i iza leđa prišao dječacima nakon čega je uslijedila provokacija, a prouzrokovala je da dječaci otvore prozor i pitaju u čemu je problem. Onda je Šuman Adem, bez ikakvog razloga, udario Emana, vratio se i iz kasete uzeo pištolj. U namjeri da liši života Emana, pogodio je Farisa koji je sjedio pored njega jer se sagnuo", istaknula je.

Nakon toga je, kako tvrdi Tužiteljstvo, Šuman pozvao pomagače, koji su mu pomogli da sakrije automobil i bude prevezen do Zenice. 

Naglašeno je da je Šuman konzumirao narkotike, zbog čega je osuđivan. Narkotike je konzumirao i drugoosumnjičeni, a trećeosumnjičeni je bio pod utjecajem amfetamina prilikom privođenja.

Šumanov odvjetnik Damir Kočo bio je protiv prijedloga za određivanje pritvora. On je kazao da se njegov branjenik sam predao te da ne postoji opasnost od bijega.

Mirno okupljanje

U Sarajevu je u srijedu organizirano mirno okupljanje i odavanje počasti tragično stradalom mladiću.

Majka ubijenog Farisa Pendeka obratila se okupljenima.

"Nadam se da će moj sin biti posljednji koji je ubijen samo zato što se vraćao kući", poručila je.

Podsjetimo, u nedjelju navečer u Sarajevu, pola sata prije ponoći, 24-godišnjak je iz vatrenog oružja usmrtio 19-godišnjaka nedaleko od glavne gradske prometnice.

Faris Pendek (2005. godište) je ubijen na mjestu pucnjave, a dvojica njegovih prijatelja D. K. (2005.) i E. R. (2005.) su ranjena i prošli su s lakšim tjelesnim ozljedama.

Treći putnik u automobilu, na svu sreću, nije zadobio ozljede.

Kopirati
Drag cursor here to close