Kriminalistička obrada

Uhićen osumnjičeni za ubojstvo mladića u Sarajevu

Vijesti / Crna Kronika | 29. 01. 2024. u 17:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužitelja KTKS, danas poslijepodne su lišili slobode muškarca A.Š. (2000) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo Ubojstvo (član 166. KZ FBiH) na štetu F.P. (2005) dana 28.01.2024. godine u Sarajevu, priopćeno je iz MUP-a KS.

Osumnjičeni je trenutno na kriminalističkoj obradi, prenosi N1.

Podsjetimo, do pucnjave je sinoć došlo nešto prije ponoći u kojoj je ubijen Faris Pendek (19).

Pucnjava se dogodila na glavnoj raskrsnici Ulice Bulevara Meše Selimović.

Kako navode, u automobili su bile još tri osobe i navodno pucnjavi je prethodila svađa u prometu.

Ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica priopćeio je da su u proteklih 18 sati, od tragičnog događaja u sarajevskom naselju Otoka, policijski službenici aktivno radili na idetifikaciji i pronalasku osobe osumnjičene za ubojstvo. 

''Danas u poslijepodnevnim satima osumnjičeni A.Š. se predao našim organima, nakon čega je lišen slobode i trenutno se nalazi na kriminalističkoj obradi. Istraga o ovom događaju je u skladu sa policijskom odgovornošću i u cilju zaštite samog procesa provođena u tajnosti i zaštiti od uticaja javnosti.

Uvjeravam javnost da je kompletan proces stavljen pod kontrolu i da policija odgovorno pristupa izvršavanju svojih profesionalnih zadataka. Pozivam javnost da pokaže senzibilitet prema porodici nastradalog mladića i pruži povjerenje našim organima u daljnjim aktivnostima. Uvjeren sam da će naša policija u potpunosti rasvijetliti ovo djelo, a javnost ćemo blagovremeno informisati o aktivnostima'',poručio je Katica, priopćeno je iz njegovog ureda.  

Kopirati
Drag cursor here to close