Psi na liječenju

Trovanje pasa u Mostaru prijavljeno i policiji: Veterinari pretpostavljaju o kojem otrovu se radi

Tri otrovana štenca haskija pronađena su u naselju Bišće Polje, dok su i u Ulici Alekse Šantića dva psa nakon gutanja otrova završila u veterinarskoj stanici.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 05. 2024. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet pasa otrovano je protekli vikend na području Mostara. Tri otrovana štenca haskija pronađena su u naselju Bišće Polje, dok su i u Ulici Alekse Šantića dva psa nakon gutanja otrova završila u veterinarskoj stanici.

''Tri psa s Bišća polja su preminula, jednog je čak i auto udarilo, dok su dva otrovana psa iz Šantićeve ulice ovdje kod nas na liječenju. Jedan je stabilan, oporavio se i počeo jesti, a drugi je nažalost pojeo veću količinu otrova tako da još uvijek nije stabilno'', rekli su za Bljesak.info iz Veterinarske stanice MoVet.

Navode kako je pretpostavka da su psi otrovani mišomorom, no zasada još uvijek to ne mogu potvrditi.

''Pretpostavljamo da je riječ o otrovu mišomor, no to još ne možemo sa sigurnošću znati. Inače, kod nas su najčešća trovanja s mišomorima i pužomorima'', rekli su iz ove Veterinarske stanice.

Slučaj je, kako nam je potvrđeno u Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegovačko – neretvanske županije prijavljen, te je u tijeku istraga kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima se sve dogodilo.

Podsjećamo, još uvijek nepoznati počinitelji na više lokacija u Mostaru otrovali su pse.

''Čovjek bi trebao biti ona karika koja pomaže, spašava i koja odgovorno pristupa životu oko sebe. Kod nas je čovjek sve suprotno od toga. Najjači je kada potruje, ubije, protjera i muči slabijega od sebe'', navela je ranije ogorčeno jedna od ljubiteljica pasa za naš portal.

Kaže kako su danima apelirali gradske vlasti da nađu rješenje za ulične pse, a izgleda kako je netko ''već našao rješenje – potrovati ih''.

‘'Jeste li svjesni agonije koju prolaze potrovani psi, njihovog bola i patnje, agonije umiranja i straha?! Apeliramo još jednom na gradonačelnika, gradske predstavnike i ostale ljude da pomognu naći način za rješenje pasa lutalica, a ne izogravati Boga i ubijati nedužna bića na najsuroviji način'', rekla je ranije.

O svemu su izvijestili i ljubitelji životinja na društvenim mrežama apelirajući na nadležne u Gradu da reagiraju.

Kopirati
Drag cursor here to close