Potvrđeno

Trojac iz Mostara uhićen zbog napada na suce kod Jablanice

''Tri osobe su lišene slobode i prebačene u Policijsku upravu Konjic na daljnu obradu. U svojstvu su osumnjičenih zbog događanja u tunelu Lendava'', rekao je to Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 10. 2021. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici MUP-a HNŽ-a su četvrtak oko 14,40 sati lišili slobode M.M., E.P. i A.G., iz Mostara zbog sumnji na sudjelovanje u napadu koji se dogodio u tunelu Lendava, nakon utakmice Velež – Borac, potvrđeno je za Bljesak.info.

''Tri osobe su lišene slobode i prebačene u Policijsku upravu Konjic na daljnu obradu. U svojstvu su osumnjičenih zbog događanja u tunelu Lendava, odnosno napada na službenike Nogometnog saveza', rekao je to Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ.

Od navedenih su uz potvrdu privremeno izuzeti mobiteli.

Dan ranije su pripadnici MUP-a uhitili F.L. (2000) iz mjesta Domanovići kod Čapljine zbog osnovanih sumnji da je sudjelovao u napadu na na Sabriju Topalovića i njegove kolege prije sedam dana u tunelu Lendava.

F.L. je nakon uhićenja zadržan u prostorijama Policijske uprave Čapljina, nakon čega je predan policijskim službenicima Policijske uprave Konjic na dalje postupanje, budući da oni vode istragu u ovom slučaju.

Podsjetimo, nakon utakmice Velež-Borac, 21. rujna u 23:45 sati u tunelu Lendava nedaleko Jablanice presretnuto je vozilo glavnoga suca susreta Sabrije Topalovića, Mercedes a u kojem su bile dvije službene osobe s utakmice, pomoćnik Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić.

Napadači su palicama i metalnim šipkama razbili stakla nakon čega su u automobil ubacili baklju. Automobil je skoro u potpunosti izgorio, a tjelesne ozljede je zadobio Alispahić kojem je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Jablanici.

Kopirati
Drag cursor here to close