14 godina zatvora

Topčić se nagodio i priznao ubojstvo mladića u objektu ''Slavonija Di''

U Županijskom tužiteljstvu je potvrđeno da je Topčić prihvatio kaznu zatvora u trajanju od 14 godina
Vijesti / Crna Kronika | 10. 01. 2018. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Valter Topčić (59) optužen za ubojstvo Islama Ahmetovića (25) iz okolice Viteza i u stjecaju s kaznenim djelom paljevina kao izazivanje opće opasnosti, sklopio je sporazum o priznanju krivnje.

U Županijskom tužiteljstvu je potvrđeno da je prihvatio kaznu zatvora u trajanju od 14 godina, ali o tome će se raspravljati tek na sljedećem ročištu, s obzirom da je jučerašnje odgođeno zbog Topčićevih zdravstvenih problema. Sljedeće ročište je zakazano za 17. siječanj, piše Dnevni list.

Topčića optužnica tereti da je 18. lipnja prošle godine između 13 i 14 sati u nekadašnjem salonu namješataja ''Slavonija Di'', u kojem je radio kao čuvar, zatekao Ahmetovića i njegovog rođaka Sandra Nicu (25) koji su tu došli s namerom da prikupe sekundarne sirovine, nakon čega je povikao ''Stanite majku vam j...'', te iz pištolja ''browing'' ispalio hitac u zrak, piše Dnevni list. Ahmetović je stao, nakon čega ga je Topčić drškom pištolja počeo udarati u glavu, a nije se obazirao ni kad mu se obratio riječima ''Nemoj me udarati, zovi policiju''. Nakon toga je iz neposredne blizine ispalio hitac u Ahmetovićevu glavu. Sve je vidio Nice koji je uspio pobjeći.

Topčić je nakon toga, kako bi prikrio kazneno djelo koje je uradio, podmetnuo požar u objektu zapalivši jednu zavjesu. Došlo je do požara širokih razmjera, koji je prijetio i stanovništvu, a tijelo ubijenog Ahmetovića pronađeno je potpuno izgorjelo.

Osim objekta 'Slavonija Di'' izgorjela su tri automobila parkirana u neposrednoj blizini, prikolica za vozilo te dio susjedne kuće.

Ukupna načinjena šteta procijenjena je na 203.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close