Mostar

''Slavonija Di'' izgorio do temelja: Građani smatraju da je uzrok požara ljudski faktor

Vijesti / Flash | 18. 06. 2017. u 14:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon više od sat vremena borbe s vatrenom stihijom pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Grada Mostara uspjeli su ugasiti plamen te požar koji je izbio na objektu nekadašnjeg salona namještaja'' Slavonija di'' staviti pod kontrolu.

Zapovjednik PVP Petar Jurić je rekao da je požar stavljen pod nadzor i da nisu ugroženi stambeni objekti u neposrednoj blizini.

"Vatrogasci su na terenu i drže požar pod kontrolom", rekao je Jurić.

Nekadašnji objekt salona namještaja "Slavonija Di" je već duže vremena napušten, a uzroci su za sada nepoznati, premda građani smatraju da se radi o ljudskom faktoru. Građani su ogorčeni neodržavanjem objekta koji se nalaze u blizini salona namještaja. Smatraju da su zbog zaraslog šiblja i grmova njihove kuće bile dodatno ugrožene.




Na mjesto događaja uz mostarske vatrogasce izašla je policija, a očevid je u tijeku.

Podsjećamo, u mostarskom naselju Rudnik danas oko 14 sati izbio je požar, koji je u roku od sat vremena do temelja spalio nekadašnji objekt salona namještaja "Slavonija Di" te nekoliko motornih vozila koja su se nalazila u neposrednoj blizini. Na nekoliko obližnjih kuća popucala su stakla od vrućine.

Kopirati
Drag cursor here to close