SIPA

Tko se bogati na virusu u BiH?

SIPA kontinuirano poduzima pojačane aktivnosti na prikupljanju obavještajnih saznanja i praćenju novčanih transakcija...
Vijesti / Crna Kronika | 18. 04. 2020. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je svoje obavještajne i istražne aktivnosti usmjerila i na prikupljanje i dokumentovanje saznanja o djelovanjima pojedinaca, grupa i pravnih subjekata koja su suprotna preporukama i odlukama donesenim od strane nadležnih organa u Bosni i Hercegovini.

"U navedenom kontekstu Financijsko-obavještajno odjeljenje SIPA u suradnji s obveznicima iz Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti, imajući u vidu trenutni način odvijanja gospodarskih aktivnosti u našoj zemlji, kontinuirano poduzima pojačane aktivnosti na prikupljanju obavještajnih saznanja i praćenju novčanih transakcija koje ukazuju na stjecanje protivpravne imovinske koristi", navodi se.

Kao jedan od vidova prikupljanja saznanja SIPA koristi i liniju za anonimno prijavljivanje građana o planiranju izvršenja ili izvršenim krivičnim djelima, navodi se u priopćenju iz SIPA-e.

 

Kopirati
Drag cursor here to close