Sućut

Tisuće građana odale počast Momiru Bulatoviću

Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na sahrani Bulatovića, poručio je da je Bulatović zaslužio zahvalno sjećanje Srbije.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 07. 2019. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više tisuća građana iz svih krajeva Crne Gore i Srbije došlo je tijekom prije podneva na gradsko groblje u Podgorici kako bi izjavilo sućut obitelji Momira Bulatovića, bivšeg predsjednika Crne Gore i premijera Vlade SR Jugoslavije.

Posljednju počast Bulatoviću su odali i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, Nikola Šainović, bivši potpredsjednik vlade SR Jugoslavije, potpredsjednik SPS Predrag Marković, brojni politički predstavnici Crne Gore, prijatelji, prenio je portal IN4S, piše agencija Tanjung.

Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na sprovodu Bulatovića, poručio je da je Bulatović zaslužio zahvalno sjećanje Srbije.

"Srbija pamti sve i Srbija ne zaboravlja ništa. Srbija ne zaboravlja ničije dobro, Srbija ne zaboravlja ničije zlo. I svakom se nastoji i trudi da vrati po zasluzi. Momir Bulatović je svojim životom zaslužio zahvalno sjećanje", poručio je Vulin na sahrani na podgoričkom groblju Čepurci, gdje su prijatelji i građani izražavali sućut obitelji Momira Bulatovića.

Ministar je u ime predsjednika Aleksandra Vučića i u ime Vlade Srbije obitelji Bulatović prenio izraze najdublje sućuti, kao i svim građanima Crne Gore, ali i svom srpskom narodu i položio vijence.

Sa gradskog groblja povorka je u podne krenula ka selu Raće u Kučima, gdje je Bulatović u 15 sati sahranjen na obiteljskom groblju.

Komemoracija povodom smrti prvog izabranog predsjednika Crne Gore i bivšeg predsjednika Savezne vlade SR Jugoslavije Momira Bulatovića održana je u Srpskoj kući u Podgorici.

Istovremeno, komemoracija povodom smrti Bulatovića, koji je preminuo u nedjelju u 62. godini, održana je danas u Kombank dvorani u Beogradu, a komemorativnom skupu prisustvovala je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Posle odavanja počasti minutom šutnje o nekadašnjem predsjedniku Savezne vlade SR Jugoslavije je govorio bivši ministar u Saveznoj vladi Živadin Jovanović koji je rekao da će Bulatović ostati upamćen kao političar i državnik širokih demokratskih pogleda i čovjek blage riječi, a jakih argumenata.

Jovanović je istaknuo da je Bulatović bio iskreno i duboko opredijeljen za afirmaciju i očuvanje SR Jugoslavije kao zajedničke države Srbije i Crne Gore.

Bulatovića je opisao kao državnika i čovjeka kojeg su krasili umjerenost, skromnost, obrana istine i pravdoljubivost i koji državne funkcije nije shvaćao kao privilegiju, već kao najveću dužnost i čast.

Momir Bulatović je bio prvi predsjednik Republike Crne Gore koji je izabran na višestranačkim izborima i predsjednik Savezne vlade Savezne republike Jugoslavije.

Bio je osnivač DPS-a, SNP-a i NŠ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close