Suđenje

Podžo koristio vlastita sredstva za rad Gorske službe spašavanja

Vijesti / Crna Kronika | 03. 10. 2017. u 17:11 BIRN Justice Report

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na suđenju Adnanu Podži za zloupotrebu položaja, svjedok Obrane je kazao da su pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) Sarajevo u radu koristili vlastita materijalna sredstva.

Eldin Mulić, nekadašnji pripadnik GSS-a, rekao je da je bio upoznat s odlukom da načelnik dobije mjesečnu naknadu za gorivo i telefon u iznosu od 200 konvertibilnih maraka (KM), ali je dodao da ''GSS nije bio u prilici da to isplaćuje''.

''Koristili smo svi svoja sredstva, novac za gorivo, telefon… To je činio i Podžo. Mislim da je on najviše'', kazao je svjedok.

Mulić je naveo da je GSS koristio vozilo ''Mercedes Puch'' u svojim akcijama, te da ga je i on vozio. Na pitanje tužiteljice zna li na koga je automobil bio registriran, svjedok nije znao odgovor.

Podžo je optužen da je u travnju 2009. godine, u svojstvu načelnika GSS-a Sarajevo, upotrebom krivotvorenih isprava prisvojio motorno vozilo vrijedno 19.603,24 KM koje je donirano GSS-u.

Drugi svjedok Obrane Erkan Duraković rekao je da je od Adnana Podže saznao da je u donirano vozilo ''Mercedes Puch'' nužno uložiti oko 6.500 KM da bi moglo služiti potrebama GSS-a. Prema njegovim riječima, ovim vozilom se GSS služio tri ili četiri godine.

''Vidio sam dokument da je vozilo donacija za našu službu, i bio sam uvjeren da je registrirano na stanicu'', izjavio je Duraković.

Naredno ročište zakazano je za 31. listopad.

Kopirati
Drag cursor here to close