Nisu ispunjene zakonske pretpostavke

Suđenje za zločin u Konjicu: Redžo Balić nije pristupio suđenju

Predsjedavajuća Sudskog vijeća Enida Hadžiomerović kazala je kako optuženi nije pristupio suđenju zbog problema prilikom dovođenja iz zatvora.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 05. 2022. u 14:30 BIRN

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na suđenju za zločine počinjene na području Konjica, optuženi Redžo Balić nije pristupio suđenju zbog problema prilikom dovođenja iz zatvora.

Predsjedavajuća Sudskog vijeća Enida Hadžiomerović kazala je kako optuženi nije pristupio suđenju zbog problema prilikom dovođenja iz zatvora, a samim tim nisu ispunjene zakonske pretpostavke za održavanje ročišta.

Za zločine počinjene u Konjicu optuženi su Esad Ramić, Omer Borić, Šefik Nikšić, Adnan Alikadić, Mitko Pirkić, Redžo Balić, Hamed Lukomirak, Safaudin Ćosić, Muhamed Cakić, Ismet Hebibović, Enes Jahić, Senadin Ćibo i Željko Šimunović.

Na teret im je stavljeno da su u periodu od svibnja 1992. do svibnja 1993. godine, u okviru širokog i sistematičnog napada na srpsko civilno stanovništvo na području Konjica, počinili progon ubistvima, silovanjem, zatvaranjem, mučenjima i drugim nečovječnim djelima.

Prema optužnici, oni su bili na zapovjednim funkcijama i pripadnici Općinskog stožera Teritorijalne obrane (TO) u Konjicu, Diverzantsko-izviđačkog odreda ''Akrepi'', policije i stražari u logoru ''Čelebići''.

Nastavak suđenja je zakazan za 20. srpanj.

Kopirati
Drag cursor here to close