Ubojstvo Ivankovića

Suđenje za ubojstvo u Mostaru: Vozi nazad!

Za prvog svjedoka današnjeg pretresa bio je pozvan taksist koji je optuženu Sunitu prije ubojstva povezao za Mostar. Svjedok je kazao kako s optuženom nije komunicirao tijekom vožnje, već da je osoba u automobilu konstantno tipkal
Vijesti / Crna Kronika | 04. 06. 2020. u 13:10 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Županijskom sudu u Mostaru u četvrtak je nastavljeno suđenje Suniti Hindić, optuženoj za ubojstvo Nine Ivankovića na Buni, u motelu Villa Ivanković.

Današnjem glavnom pretresu na poziv Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije  u svojstvu svjedoka pristupili su istražitelji, krim-tehničari, policajci PS Mostar – Jug, taksist koji je osumnjičenu Sunitu Hindić povezao, te gospođa kojoj je optužena lažno se predstavljajući pod imenom „Suzana“ došla na vrata pansiona kobnog jutra.

Vozi nazad!

Za prvog svjedoka današnjeg pretresa bio je pozvan taksist Jozo Drežnjak koji je optuženu Sunitu  prije ubojstva povezao za Mostar. Svjedok je kazao kako s optuženom nije komunicirao tijekom vožnje, već da je osoba u automobilu konstantno tipkala na mobitel.

Na raskrižju kod Sjemenarne klijentica je više puta ponovila da se zaustavi i da mora nazad što je vozač i učinio. Svjedok navodi da ga je požurivala čitavo vrijeme te da mu je klijentica htjela platiti stotinjak metara prije odredišta jer joj se vidno žurilo, navodi svjedok. Na upit predsjedavajućeg Sudskog vijeća Elisa Sultanića može li prepoznati osobu koju je vozio, svjedok je odgovorio da ne može.

Suzana

Za drugog svjedoka pozvana je Sunčica Margeta, vlasnica pansiona u koji je optužena dolazila i prije ubojstva, i kojoj se lažno predstavljala pod imenom Suzana . Na upit tužiteljice da se pokuša sjetiti i opisati jutro 4. listopada, svjedokinja je kazala da joj je „Suzana“ sva mokra od glave do pete banula na vrata oko osam ujutro tražeći je pomoć. Na upit šta joj se desilo, „Suzana“ odgovara da se prevrnula iz kajaka, da bi nakon toga rekla da su je petorica gurnula u rijeku. 

Optužena je zamolila svjedokinju da je odvede do Mostara, da bi je u pola puta, molila, nudeći joj čak i novac da je odveze do Bugojna. Svjedokinja je kazala kako je to odbila, te je ipak dovezla do Jablanice, gdje je Sunita s taksistom dogovorila vožnju do Bugojna. Svjedokinja je navela kako je tek par sati poslije saznala iz medija o ubojstvu Nine Ivankovića. Nakon što je shvatila da je „Suzana“ u biti Sunita Hindić, i sama je ostala šokirana te kazala kako se osjeća prevareno, nakon čega je otišla u policiju kako bi dala svoj iskaz.

Potraga

Idući svjedoci bili su djelatnici MUP-a HNŽ-a, a među prvima bio je djelatnik krim-policije Zdravko Pavlović koji je s kolegom krim-tehničarom, Šerifom Palikućom, došao na mjesto zločina. Njih dvojica kazali su kako su izvršili standardan uviđaj, izuzeli tragove te napravili fotodokumentaciju mjesta zločina. Na licu mjesta moglo se vidjeti tijelo ubijenog koje je ležalo pokraj kreveta gdje su ga premjestili djelatnici Hitne pomoći pokušavajući ga oživjeti.  Na stolu su pronašli pištolj 7.65, a na podu čahuru.

Istražnim radnjama saznali su da bi počinitelj ubojstva mogla biti Sunita Hindić za kojom su raspisali operativnu potragu. Istog dana u večernjim satima, svjedok Zdravko Pavlović naveo ja kako su dobili informaciju da je osoba koju traže, lišena slobode u Travniku.  Iz policije su im kazali kako osoba ne može 'normalno' putovati jer su joj slomljene obje noge.  Po osumnjičenu Sunitu Hindić tada su se zaputili policajci MUP-a HNŽ-a sa kolicima posuđenim od Doma zdravlja u Mostaru.

Istražitelj MUP-a HNŽ-a Amir Kuko opisao je kako je tekla potraga za Sunitom u Mostaru. Nakon saznanja da bi ona mogla biti izvršitelj ubojstva, po podacima koje imaju u svojoj bazi, Sunitu su prvo tražili na adresi u Splitskoj ulici u Mostaru koja je službeno navedena kao njezino prebivalište. Tamo je nisu pronašli, a cijelo vrijeme pristizali su informacije gdje bi se osumnjičena mogla nalaziti. Na kraju, do njih je došao trag da bi se osumnjičena mogla nalaziti u Ilićima, u kući koja se izdaje. Po dolasku navedenu nisu pronašli, ali su primijetili psa, za kojeg su znali da je u vlasništvu osumnjičene koju od prije poznaju kroz policijski rad.

Rekla da je ranila

Idući svjedoci bili su pripadnici Policijske stanice Mostar-Jug koji su po obavještenju šefa smjene, pozvani na lokaciju Villa Ivanković gdje su došli zajedno sa Hitnom pomoći.

Dok su uposlenici Hitne pomoći pokušavali oživjeti preminulog Ninu Ivankovića, policajci su zadržali sve osobe zatečene na licu mjesta te osigurali mjesto zločina. Među zatečenim osoba bio je i Adnan Šljivić koji je noć proveo u društvu sa Sunitom Hindić i Ninom Ivankovićem.

Jednom od policajaca kazao je kako je Sunita došla u njegovu sobu i kazala da je ranila Ninu Ivankovića i da je zvala Hitnu.

Kopirati
Drag cursor here to close