Suđenje Amiru Zukiću: Svjedoci otišli u inozemstvo!

Kako je rekla sutkinja Tanja Curović, pri uručivanju poziva jedan je svjedok otputovao u u Poljsku, a drugi na rad u Njemačku.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 11. 2017. u 12:16 BIRN Justice Report

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Amir Zukić

Kantonalno tužiteljstvo je na suđenju generalnom tajniku Stranke demokratske akcije (SDA) Amiru Zukiću i još sedam optuženih za zloupotrebe pri zapošljavanju u “Elektroprivredi BiH” uložilo dio materijalne dokumentacije s obzirom da se pozvani svjedoci nisu pojavili na ročištu.

Kako je rekla sutkinja Tanja Curović, pri uručivanju poziva supruga svjedoka Brajke Hasančića izjavila je da je on otputovao u inozemstvo, odnosno u Poljsku, a majka svjedoka Ismeta Keserovića da se njen sin nalazi na radu u Njemačkoj.

Zbog održavanja kontinuiteta suđenja, tužiteljica Bojana Jolović je uložila dio materijalnih dokaza, odnosno diplomu o završenoj osnovnoj i srednjoj školi za jednog od svjedoka, javlja BIRN-Justice Report.

U optužnici je navedeno da su Zukić i Safet Bibić tijekom 2016. godine organizirali skupinu kojoj su se pridružili Nedžad i Senad Trako te Ramiz Karavdić, koji su pronalazili osobe spremne da daju novac za zaposlenje u podružnicama “Elektrodistribucije” pri “Elektroprivredi BiH”.

Nakon toga su, koristeći svoj utjecaj preko Eseda Džananovića, koji se tereti za zloupotrebu položaja, realizirana nezakonita zapošljavanja u “Elektroprivredi”.

Ista optužnica tereti Asima Sarajlića za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Nastavak suđenja je planiran za 20. studeni.

Kopirati
Drag cursor here to close